Strauss-Kahn kohtus teda vägistamises süüdistava prantslannaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristane Banon
Tristane Banon Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn kohtus eile Pariisis teda vägistamises süüdistava prantslanna Tristane Banoniga.

Pariisi prokuratuur uuris Banoni esitatud süüdistusi, mille kohaselt Strauss-Kahn püüdis naist 2002. aastal eraintervjuu käigus vägistada, edastab Helsingin Sanomat.

Banon tegutseb ajakirjaniku ja kirjanikuna.

Strauss-Kahn eitas vägistamiskatset, nimetades seda väljamõeldiseks ja ta mainet mustavaks.

Banon palus prokurörilt Strauss-Kahniga nelja silma all kohtumist, kuid esialgu kaheldi. Eile leidis see siiski uurijate osavõtul aset.

Sellised silm-silma vastu kohtumisi korraldatakse Prantsusmaal siis, kui uurijad soovivad lisaandmeid, kas uurimist tasub jätkata.

Banon ähvardas Strauss-Kahni ise kohtusse anda, kui prokuratuur juhtumi käsitlemisest loobub.

Banoni vastu on asjaolu, et väidetud vägistamiskatsest on möödas juba üle kaheksa aasta.

Banoni kinnitusel kutsus Strauss-Kahn ta enda juurde koju tulevase raamatu intervjuu jaoks. Prantslanna sõnul tõukas mees ta põrandale, püüdis ta pükse jalast ning rinnahoidjat seljast võtta. Ka olevat mees käe pannud ta aluspesusse ning suhu.

Banon olevat pärast seda loobunud süüdistuse esitamisest, kuna ta oli siis 23-aastane algaja ajakirjanik, Strauss-Kahn seevastu juhtivpoliitik Prantsusmaa sotsialistlikus parteis.

Naine mainis juba varem, et ta ema, kes oli Strauss-Kahniga samas parteis, palus teda asja mitte avalikustada.

Strauss-Kahn pidi loobuma IMFI juhi kohast ja oma partei presidendikandidaadiks saamisest, kuna New Yorgi luksushotelli toateenija süüdistas teda vägistamiskatses.

Strauss-Kahni vastastest süüdistustest loobuti, sest koristaja tunnistustes leiti ebakõlasid.

Hotellikoristaja andis Strauss-Kahni siiski tsiviilkorras kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles