Godmanis: arvan, et Eesti abi meil vaja ei lähe

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti valitsusjuht Ivars Godmanis.
Läti valitsusjuht Ivars Godmanis. Foto: Reuters/ScanPix

Läti peaminister Ivars Godmanis ütles, et ilmselt Lätil Eesti abi majanduskriisiga toimetulemiseks tarvis ei lähe, vahendasid

ERR Uudised

ERRi raadiouudiseid.

«Arvan, et rahvusvahelise valuutafondi abil saame ise olukorraga hakkama, kuid igal juhul oleme Eestile solidaarsuse eest väga tänulikud,» ütles Godmanis.

«Võrdlesime Eesti peaminister Andrus Ansipiga eelmisel nädalal Eesti ja Läti makromajanduslikke näitajaid. Lätis on need pingelisemad, kuid rakendame õigeaegselt karme meetmeid,» lisas ta.

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et Läti valitsus on välja töötanud tugeva ja ambitsioonika kriisist väljatulemise programmi, et saaks abi IMFilt ja teistelt võimalikelt toetajatelt.

Eesti välisminister Urmas Paet selgitas aga, et tegemist ei ole lihtsalt Lätile raha andmisega, vaid laenuga. «Eestil on positiivne hoiak, et kui Läti valitsus küsib laenu, siis me oleme selleks valmis,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles