Medvedev lubas valitsuses teha põhjalikke ümberkorraldusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmtri Medvedev Gorki residentsis meediaesindajate ees.
Dmtri Medvedev Gorki residentsis meediaesindajate ees. Foto: SCANPIX

Dmitri Medvedev lubas teha valitsuses kardinaalseid muudatusi, kui võimuerakond Ühtne Venemaa ja Vladimir Putin valimistel võidu saavutavad.

«Kui juhtub nii, et Venemaa kodanikud, meie inimesed usaldavad Ühtsele Venemaale valitsuse moodustamise, see tähendab, et hääletavad Ühtse Venemaa poolt. Kui meie inimesed hääletavad meie presidendikandidaadi poolt ja see valitsus ka reaalselt moodustatakse ning see tehakse ülesandeks mulle – see saab olema hoopis teistsugune valitsus, uutest inimestest koosnev valitsus,» rääkis Medvedev kolmele telekanalile eile antud intervjuus.

Medvedev tuletas meelde, et viimase kolme aasta jooksul on vahetatud välja peaaegu pooled kubernerid. Need pole ainult pensioniealised inimesed, riigipea sõnul on olnud tegemist väga erinevate inimestega. Ka rääkis ta sellest, et taolisi uuendusi tuleb teha mujalgi, näiteks politseis või kohalikes omavalitsustes ning loomulikult valitsusaparaadis. Samas rõhutas ta, et «valitsust ei saa raputada nagu pirnipuud».

Medvedev puudutas ka endist rahandusministrit Aleksei Kudrinit, nimetades seda üksnes riikliku distsipliiniga seotud juhtumiks. «Meil ei ole koalitsioonivalitsust. Venemaa ei ole parlamentaarne vabariik, vaid presidentaalne. Meil on presidendi valitsus, mis juhib presidendi kursil. Kes pole nõus – see astub kõrvale. Ainult nii on võimalik,» selgitas ta.

24. septembril toimunud võimupartei kongressil tegi Dmitri Medvedev Vladimir Putinile ettepaneku kandideerida riigi järgmiseks presidendiks. Kui võimuerakonda saadab detsembri üldvalimistel edu ja kui Putin osutub valituks, siis järgmiseks valitsusjuhiks saab Medvedev.

Intervjuud näeb täies mahus täna õhtul kell 20.30 Moskva aja järgi telekanalite Pervõi Kanal, NTV ja VGTRK eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles