Läti vene erakonda süüdistatakse teesklemises

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics. Foto: SCANPIX

Läti rahvuslaste liitu kuuluva Raivis Dzintarsi hinnangul pole Koosmeele Keskus tegelikkuses valmis Läti okupeerimist tunnistama.

Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK ridadesse kuuluva Dzintarsi hinnangul on Koosmeele Keskus valmis okupatsiooni tunnistama vaid selleks, et pääseda valitsusse ja saada endale transpordiministri portfell, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

«Koosmeele Keskus on huvitatud ainult rahast ja on valmis selle nimel avalikult teesklema seda, et nad tunnistavad Läti okupeerimist,» leidis Dzintars, kelle sõnul ei erine Koosmeele Keskus selles osas nn oligarhiparteidest.

Peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindav Koosmeele Keskus on leidnud, et kui uue valitsuse programmis peaks mainitama mingeidki ajaloolisi küsimusi, peaks see dokument ka deklareerima, et Lätis pole okupante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles