Venemaa: Butina on oma süütuses kindel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Butina FreedomFesti festivalil 2015. aastal.
Maria Butina FreedomFesti festivalil 2015. aastal. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

USA-s poliitika mõjutamiskatse eest kinni võetud Vene kodanik Maria Butina kohaneb vanglaoludega raskelt, kuid on kindel oma süütuses ja kavatseb seda kohtus kindlalt tõestada, öeldi Venemaa Washingtoni saatkonnast.

«Ettevõetud pingutuste tulemusel saavutasime konsulaarkohtumise Butinaga Washingtoni vanglas. Vaatamata stressile ja psühholoogilisele survele, mis Vene kodanikul on vahi all tulnud läbi elada, tunneb ta end hästi, tervise üle ei kaeba,» seisis Vene diplomaatilise missiooni avalduses.

Saatkond kinnitas, et jätkab Butinale konsulaarabi ja igakülgse toetuse osutamist.

USA föderaalvõimud vahistasid 29-aastase Butina eelmisel nädalal süüdistatuna vandenõus imbuda USA poliitilistesse organisatsioonidesse, et mõjutada poliitikat.

Talle esitati süüdistus vandenõus tegutseda Venemaa agendina, arendades suhteid USA isikutega ja imbudes organisatsioonidesse, millel on mõju Ameerika poliitikas, märgiti ministeeriumi avalduses.

Kohtu paberitest selgus, et Butina tegutses aastail 2015-2017 ühe Vene ametniku juhtnööride järgi ja rikkus Ühendriikide võime sellest teavitamata jättes seadust.

Justiitsministeeriumi sõnul püüdsid Butina ja Vene ametnik arendada suhteid USA poliitikutega salajase sidekanali loomiseks, mida Venemaa saaks kasutada USA otsustusprotsessi juurde pääsemiseks.

Prokuröride sõnul on USA selle Vene ametniku suhtes kehtestanud sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles