Polanski vabandas avalikult oma ohvri ees

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Polanski
Roman Polanski Foto: SCANPIX

Oscariga pärjatud filmilavastaja Roman Polanski vabandas kolme aastakümne eest toimunud seksuaalvahekorra pärast alaealise Samantha Geimeriga.

«Ta (Geimer – toim.) on topeltohver – minu ohver ja pressi ohver,» ütles Polanski sel nädalal Zürichi filmifestivalil esilinastunud dokumentaalfilmis «Roman Polanski: a film memoir», vahendas Poola raadio koduleht.

Kahe aasta eest, kui Polanski oli samuti teel Zürichisse, et vastu võtta elutööpreemia, pidas Šveitsi politsei ta 26. septembril USA vahistamiskäsu alusel kinni. Kõike seda saatis filmiringkondade pea üksmeelne protest.

Pärast kahte kuud Zürichi vanglas toimetati Polanski tema Šveitsis Gstaadis asuvasse villasse ning ta määrati koduaresti. Suure osa sel nädalal esilinastunud filmist moodustavadki Polanski pihtimused, kui ta Gstaadis koduarestis viibis.

Ühendriikidele, kus Poola ja Prantsuse kodakondusega Polanskile esitati 1978. aastal süüdistus 13-aastasele tüdrukule uimastite ja alkoholi andmises ning temaga seadusvastases seksuaalvahekorras olemises, meest siiski välja ei antud.

Šveitsi võimud lükkasid tagasi USA palve filmilavastaja Ühendriikidele välja anda ning 2010. aasta juulis naases Polanski Prantsusmaale, kus ta on elanud viimased kolm aastakümmet.

Praegu 78-aastane Polanski on küll varem end seksuaalvahekorras süüdi tunnistanud, kuid väitnud, et tüdruk oli seksuaalselt kogenud ja vahekorraga nõus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles