Lääneriigid valmistuvad Süürias Valgeid Kiivreid evakueerima (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria tsiviilkaitsetöötajad Valged Kiivrid otsivad rünnaku ohvriks langenute surnukehi Zardanas, Idlibi provintsis.
Süüria tsiviilkaitsetöötajad Valged Kiivrid otsivad rünnaku ohvriks langenute surnukehi Zardanas, Idlibi provintsis. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

USA ametnike sõnul on nad vormistamas kava Süüria tsiviilkaitsetöötajate Valgete Kiivrite evakueerimiseks Süüria edelaosast ajal, mil regioonis viivad sõjalist operatsiooni läbi valitsusväed, teatasid allikad eile.

USA, Suurbritannia ja Kanada juhivad evakuatsiooni, mille raames toimetatakse Valged Kiivrid ja nende perekonnaliikmed laagritesse naaberriikides, kust nad suunatakse edasi kolmandatesse riikidesse nagu Suurbritannia, Saksamaa ja Holland ning võimalik, et Kanada, ütlesid anonüümsust palunud ametnikud.

Evakuatsioon viiakse arvatavalt läbi väga varsti, kuna Süüria armee pealetung on toimunud kiiresti. Ametnike sõnul võtavad valitsusväed lääneriikide toetust saanud Valged Kiivrid võimalusel sihikule.

«Need on rasked tunnid ja minutid,» ütles üks Valgete Kiivrite vabatahtlik Quneitra provintsis. «See on mu elu kõige hullem päev. Ma loodan, et nad päästavad meid enne, kui on liiga hilja.»

Evakuatsioon viiakse arvatavalt läbi Quneitras Süüria lõunaosas.

Valged Kiivrid tegutsevad ainult opositsiooni kontrolli all olevatel Süüria territooriumitel. Süüria valitsuse toetajad süüdistavad neid mässuliste toetamises.

Teistes Süüria piirkondades, kus valitsusväed on võtnud territooriumi taas enda kontrolli alla, on tsiviilkaitsetöötajad evakueeritud teistesse Süüria regioonidesse, mis on opositsiooni kontrolli all. Pole selge, miks seekord evakueeritakse nad Süüriast välja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles