Minister Räsänen toetab sõrmejäljeregistri avamist politseinikele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejälgede võtmine
Sõrmejälgede võtmine Foto: SCANPIX

Soome siseminister Päivi Räsänen annaks politseile õiguse kasutada passide jaoks kogutud sõrmejärgi, et lihtsustada raskete kuritegude lahendamist.

Ministri arvates oleks seda vaja ühiskonna üldisi huve arvestades, vahendas Ilta-Sanomat Online.
Politseinikud on juba ammu rääkinud vajadusest pääseda ligi sõrmejälgede registrile.

Põhiseaduskomisjon pole ideest vaimustatud ja leiab, et kõnealust andmebaasi tuleks kasutada üksnes sel eesmärgil, milleks see on loodud.

Minister Räsäneni arvates oleks põhjendatud, kui registrit kasutatakse aeg-ajalt ja sihtotstarbeliselt, aga mitte igapäevases operatiivtöös.

Sõrmejälgede küsimust uurinud töörühm leiab, et ligipääs vastavale andmebaasile aitaks politseinikel lahendada ligi 200 ummikusse jooksnud kuritegu.

Sõrmejälgede andmebaasi kasutamine oleks politseinike jaoks põhjendatud vaid vägistamise, vägivallatsemise ja raskete isikuvastaste kuritegude uurimisel.

Praeguse seisuga võib seda kasutada üksnes loodusõnnetuste või kuritegude ohvrite tuvastamisel, kui see pole teisiti võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles