Soome presidendiks pürgiv Väyrynen tiirutab maakondades

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen (esiplaanil)
Paavo Väyrynen (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Keskerakonna presidendikandidaat Paavo Väyrynen sõidab Soomes ringi tohutu kiirusega, püüdes suurendada maakondades toetajaskonda.

65-aastase veteranpoliitiku eesmärgiks on teha maakondadele ring peale oktoobri lõpuks ja sõita peaaegu kõik vallad läbi enne valimistepäeva, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Ma pean otsima toetajaid maakondadest, kuna ma ei saa nii palju avalikkuse tähelepanu kui Niinistö ja Lipponen,» põhjendas ta.

Lisaks tavainimestele peab Väyrynen suutma tekitada enda tegevuse vastu huvi erakonnakaaslastes.

Poliitik rahastab ringsõitu oma 30-euroste raamatute müügiga. Majandusraskustega maadleb erakond annab siiski kampaania rahastamisesse oma osa.

Kolmandat korda Soome presidendiks pürgiv Väyrynen usub kindlalt oma võimalustesse. «Niinistö võit esimeses hääletusvoorus on absoluutselt võimatu. Isegi Koivisto ega Halonen ei suutnud seda, kuigi olid nn istuvad riigipead,» meenutas ta.

Väyrynenil on selge plaan, kuidas pääseda teise vooru. Ta reklaamib ennast «Soome esimese rohelisena».

Soomlased valivad rahvahääletusel omale uue riigipea, kelle ametiaeg on aastatel 2012-2018, järgmise aasta 22. jaanuaril. Kui tekib vajadus teise vooru järele, siis see toimub 5. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles