Taani uue valitsuse moodustavad kolm parteid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani tulevane peaminister Helle Thorning-Schmidt.
Taani tulevane peaminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: SCANPIX

Taani sotsiaaldemokraadid, sotsiaalliberaalne Radikale Venstre ja Sotsialistlik Rahvapartei jõudsid kokkuleppele koalitsioonivalitsuse moodustamises.

Valitsusprogramm avalikustatakse homme, vahendas The Copenhagen Post Online.

Sotsiaaldemokraatide liider, tulevane peaminister Helle Thorning-Schmidt (44) läheb täna kell 16.30 (kohaliku aja järgi) kuninganna Margrethe II juurde ja teatab kokkuleppest kolme partei vahel.

Taani saab esimese vasaktsentristliku valitsuse pärast 2001. aastat. Thorning-Schmidti sõnul on valitsusprogramm riigi jaoks väga kasulik.

Kohalikku meediasse lekkinud esialgsete andmete järgi erineb uue valitsuse programm varasemaga võrreldes näiteks migratsioonipoliitikas. Parempopulistliku Taani Rahvapartei tõttu oli see Euroopa jäigemaid.

Taani parlamendivalimised leidsid aset 16 päeva tagasi. Vasaktsentristid said seal napi võidu ja vajavad parlamendis punaroheliste ühtsusnimekirja toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles