Putin tahab luua Euraasia liitu

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin.
Vene peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putini sõnul tahab ta endised nõukogude riigid kokku tuua ühiseks Euraasia liiduks, edastab Reuters.

Artiklis kirjeldab Putin üldjoontes oma välispoliitilist visiooni. Euraasia liit põhineks juba olemasoleval Venemaa, Kasahstani ja Valgevene vahelisel tolliliidul. Alates järgmisest aastast saab tolliliidu liikmesriikide piires vabalt liikuda nii kaup, kapital kui ka tööjõud.

«Me ei peatu veel siin, vaid seame endale ambitsioonika eesmärgi – saavutada Euraasia liidu näol kõrgem lõimumistasand,» kirjutas Putin päevaleht Izvestia avaldatavas artiklis.

Vene peaminister, kes on nimetanud NSV Liidu lagunemist «20. sajandi suurimaks geopoliitiliseks katastroofiks», lisas, et tema uus projekt ei meenuta millegi poolest Nõukogude Liitu.

«Oleks naiivne püüda midagi minevikulist taasluua või jäljendada. Sellegi poolest on meie ajal hädavajalik tihendada poliitilisi ja majanduslikke sidemeid ja luua uus väärtussüsteem,» kirjutas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles