Finantsblogi: USA majandus seisab silmitsi langusega

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Economic Cycle Research Institute'i esindaja Lakshman Achuthani hinnangul seisab USA majandus taas silmitsi retsessiooniga, kirjutab finantsblogi Finantsvaade.ee.

Kui veel augustis oli Achuthani arvates vara öelda, kas USA majandust tabab uus majanduslangusepisood või on tegu kerge majandusaktiivsuse jahenemisega, siis nüüd on pilt selgem.

Achuthani sõnul viitavad retsessioonile kõik ettevaatavad indikaatorid, tugevas languses on nii eksport, tootmine kui teenindussektor.

Investeerimispankade majandusanalüütikud USA ja Euroopa majandusele veel negatiivseid kasvumäärasid ei prognoosi, küll aga kärbitakse järjepanu oodatavaid kasvumäärasid.

Värskeim prognoosiuuendus on investeerimispangalt Goldman Sachs, kes ootab USA majanduskasvuks järgmisel aastal senise 1,7 protsendi asemel 1,6 protsenti ja  euroala riikidele keskmiseks kõigest 0,1 protsenti senise 1,3 protsendi asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles