Žirinovski lubaks presidendiks saades panna vangi 10 000 ametnikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovsk
Vladimir Žirinovsk Foto: SCANPIX

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liider Vladimir Žirinovksi lubas istuma panna Õiglase Venemaa liidri Sergei Mironovi, Moskva endise linnapea Juri Lužkovi ja veel ligi 10 000 poliitikut ning ametnikku.

Žirinovski rääkis tänasel riigiduuma istungil, et vahistamised saavad alguse päev pärast Vene presidendivalimisi, vahendas RIA Novosti.

«Te veel ei tea, kes saab presidendiks. Tuleb suur üllatus. Arreteerimistega alustame esmaspäeval 5. märtsil kell 10. Kümme tuhat ametnikku on nimekirjades, ma allkirjastasin need,» rääkis ta.

«See on viimane uusaasta, mille vabaduses vastu võtate. Ma korraldan teile 8. märtsi,» lubas ta.
Varem oli Žirinovski teatanud kavatsusest kandideerida Venemaa presidendiks märtsis 2012 toimuvatel valimistel.

Lisaks Mironovile ja Lužkovile on Žirinovski nimekirjas ka Valeri Gartung ja Jelena Mizulina Õiglase Venemaa ridadest ning «kõik ülejäänud».

Liberaaldemokraatide juht lubas saata trellide taha mitmed kubernerid ja valitsuse liikmed, lisaks tema endaparteisse kuuluvad reeturid-ülejooksikud. Ka on nimekirjas «õige pisut» Ühtse Venemaa liikmeid, kuid ühtegi nime Žirinovski ei maininud.

Venemaa järgmised presidendivalimised leiavad aset 4. märtsil 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles