Kaczynski: Saksamaa üritab Poolat orjastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski Foto: SCANPIX

Vastuseks Poola opositsioonijuhi Jaroslaw Kaczynski väitele, et Berliin üritab Poolat taaskord ikestada, teatas Saksa välisminister Guido Westerwelle täna, et Kaczynski ei kõnele enamiku poolakate eest.

«Mul pole kahtlust, et poola rahva väga suur enamus väärtustab ja peab kalliks sõprust Saksamaaga,» ütles Westerwelle AFP teatel ajakirjanikele, kes küsisid tema arvamust Kaczynski uues raamatus sisalduva arvamusavalduse kohta.

Westerwelle ütles, et ei kavatse sekkuda teise riigi valimiskampaaniasse. Poolas toimuvad sel pühapäeval parlamendivalimised.

Konservatiivse erakonna Seadus ja Õiglus esimees Kaczynski kirjutab raamatus «Meie unistuste Poola», et Saksa kantsler Angela Merkel esindab Saksa poliitikute põlvkonda, kes tahab taastada Saksa impeeriumit.

«Strateegiline telg Moskvaga on osa sellest ja Poola saab olla vaid selle takistus,» kirjutab Kaczynski. «Meie riik sunnitakse alistuma ühel või teisel viisil.»

Poola peaminister Donald Tusk ütles, et Kaczynski sõnavõtt on kurb ja murettekitav.

Kaczynski kasutas Saksa-vastast retoorikat ka 2005. aasta valimiskampaanias, lootes ära kasutada suure osa poolakate ajaloolist antipaatiat Saksamaa suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles