Iga kolmas USA veteran peab Afganistani ja Iraagi sõdu nurjunuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolmandik USA sõjaveteranidest, kes on osalenud Iraagi või Afganistani sõjas, arvavad, et sõjad ei olnud lahinguid väärt, selgub täna avaldatud arvamusküsitluse tulemustest.

Pew Research Centeri korraldatud uurimusest ilmnes ka, et sõjaveteranide enamuse arvates peaks USA vähem keskenduma välisasjadele ja pöörama rohkem tähelepanu riigisisestele probleemidele, vahendas AP.

Iraagis on surma saanud ligi 4500 USA sõjaväelast, Afganistanis umbes 1700. Sõjad on Ühendriikidele pärast 11. septembri terrorirünnakuid läinud maksma vähemalt triljon dollarit.

Küsitlustulemuste järgi on USA sõjaveteranid oma töö üle uhked, kuid on veendunud, et tavaameeriklased ei saa aru probleemidest, mida sõjas osalemine nende ja nende pereliikmete jaoks on tekitanud.

Pew' teatel ei ole säärast uurimust varem korraldatud. Tulemused põhinevad kahel arvamusuuringul, millest üks korraldati tänavu juulis ja teine septembris. Esimeses osales 1853 veterani, teises 2003 täiskasvanut, kes ei ole sõjaväes teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles