Pressiesindaja: Putin pole mingi Brežnev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis leviv karikatuur Vladimir Putinist Leonid Brežnevina.
Internetis leviv karikatuur Vladimir Putinist Leonid Brežnevina. Foto: SCANPIX

Vladimir Putini pressiesindaja sõnul ei tähenda tõsiasi, et tema ülemus plaanib Kremlisse naasta, seda, et Putin oleks uus Leonid Brežnev, kes jäi Nõukogude Liidu etteotsa 18 aastaks.

«Teate, Brežnev ei ole «miinus» meie riigi ajaloos – ta on tohutu pluss,» ütles Dmitri Peskov eile hilisõhtul intervjuus telekanalile Dožd.

Täna AFP-ga rääkides lisas Peskov, et Putin pole mingi Brežnev, olgugi et viimane oli tema sõnul tugev poliitik.

Vene kommentaatorite seas kostub AFP teatel üha sagedamini arvamusavaldusi, et 1999. aastast võimul olnud Putini jätkamisel tabab Venemaad uus majanduslangus ja stagnatsioon. Nii on venelased hakanud internetis levitama anekdoote ja pilapilte Putinist. Üks populaarsemaid on pilt, kus digitaalselt vanemaks muudetud Putin kannab Brežnevi rohelist mundrit, täis Nõukogude Liidu kangelase ordeneid.

Peskov tunnistas, et osa venelasi, eriti Moskvas elavad liberaalsema keskklassi esindajad, pole rahul Putini jätkamisega riigi eesotsas, kuid väitis, et enamus siiski vajab Putinit.

«Vastab tõele: tõesti kuuleb Moskvas inimestelt, et miks ta tagasi tuleb,» ütles Peskov. «Vastab tõele, et paljud räägivad Putini «brežnevismist». Kuid need rääkijad ei tea mitte midagi Brežnevi kohta.»

Peskovi sõnul võis Brežnev tõesti jääda liiga kauaks võimule, kuid ütles, et Brežnev ladus Vene majanduse ja põllumajanduse vundamendi. «Ta töötas 20 tundi nädalas,» sõnas Peskov.

Küsimusele, kas Putin võtab Brežnevi eeskujust õppust ja lahkub Kremlist õigel ajal, vastas Peskov:
«Ma ei tea, kas ta lahkub õigel ajal. Küsimus ei ole sobilik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles