USA kaitseminister hoiatas Euroopat Ühendriikide kaitsekärbete eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leon Panetta ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna Brüsselis alanud alliansi kaitseministrite kohtumisel.
Leon Panetta ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna Brüsselis alanud alliansi kaitseministrite kohtumisel. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Leon Panetta hoiatas NATO liitlasi selle eest, et Ühendriikide sõjaväel seisavad ees suured eelarvekärped, mistap nad ei saa katta teiste liitlaste märkimisväärseid puudujääke.


Panetta ütles täna Brüsselis, et NATO liitlased peavad tegema tihedat koostööd ajastul, kui majandussurve tõttu kärbitakse kaitse-eelarveid mõlemal pool Atlandi ookeani. «Allianss peab jääma tugevaks ning see nõuab, et liitlasriigid pühenduksid kasvavate sõjaliste võimelünkade parandamisele isegi ajal, kus me seisame silmitsi kärbete väljakutsetega,» lausus ta.

Ühendriikide kaitseminister kutsus teisi NATO liikmeid end kokku võtma täna enne kaitseministrite kohtumist Brüsselis asuvas Carnegie Europe’is.

Kohtumisel, kus osaleb ka Eesti kaitseminister Mart Laar, keskendutakse eelinfo kohaselt peaasjalikult alliansi välismissioonidele: kevadel alanud Liibüale, juba kümme aastat käivale Afganistanile ning 12 aastat vanale ja nüüd taas problemaatilisemaks muutunud Kosovole. Ka kaitsekärped, mis pärsivad NATO ja selle liikmete sõjalist võimekust ning millele juhtis teravalt tähelepanu ka juunis töö Panettale üle andnud USA eelmine kaitseminister Robert Gates, peaksid tulema jutuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles