Soome kütab mõnd asutust prooviks hobusesõnnikuga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune
Hobune Foto: Caro / Scanpix

Hobusesõnniku põletamisel vabanenud ainete laboratoorseid uuringuid alustanud Soome teadlased kavandavad katsetada tuleval aastal mõnes asutuses suksude väljaheiteid kütteainena.


Maapiirkondades asuvates ning ka väiksemates tallides kasutatakse sõnnikut väetisena, kuid eriti terav on sõnniku utiliseerimise probleem linnades asuvates suurtes tallides, kirjutab Maaleht.

Soome ratsaspordi liidu peasekretär Fred Sundwall, kes samuti osaleb kõnealuses töörühmas, ütles ajalehele Maaseudun Tulevaisuus, et sõnniku põletamisel on kogu hobumajandusele tähtis majanduslik ja ökoloogiline roll.

Praegune ELi direktiiv, mis määrab majanduslike jäätmete kasutamise üldise korra, keelab sõnniku põletamise, kuid Soome hobustega seotud organisatsioonid otsivad uusi võimalusi hobusesõnniku põletamise lubamiseks.

Töörühma lõppsiht on viia direktiivi sisse muudatus, mis lubaks sõnniku põletamist, lisaks uuritakse põletamisel vabanenud võimalike saastainete teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles