Reuters: kingaga viskamine näitab demokraatia jõudmist Iraaki

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi elanikud leiavad, et USA presidendi George W. Bushi kingaga viskamine pressikonverentsil näitab sellesama demokraatia jõudmist Iraaki, mida ameeriklased kuue aasta eest importima tulid.

28-aastasest vähetuntud teleajakirjanikust Muntadhar al-Zaidist, kes om kingadega USA presidenti loopis, on üleöö saanud rahvuskangelane, vahendas Reuters.

Suurem osa iraaklasi leiab, et Bush väärib sellist hüvastijättu, kuna pole oma lubadusi pidanud ning nende maale demokraatiat toonud.

Iraagi valitsus jääb selles osas eriarvamusele, kuna kingakangelane on võetud vahi alla ning tema edasine saatus on hetkel veel teadmata.

Al-Zaidi tööandja, sõltumatu Iraagi telejaam al-Baghdadiya nõuab oma reporteri kohest vabastamist. Mitmes šiiitlikus linnas kogunesid tänavatele tuhanded protestijad, kes samuti nõuavad ajakirjaniku vabastamist ning USA vägede viivitamatut lahkumist Iraagist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles