Maailma toiduhinnad kukkusid eelmisel kuul järsult

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina talunik maisitõlvikuid virna ladumas.
Hiina talunik maisitõlvikuid virna ladumas. Foto: SCANPIX

Ülemaailmsed toiduhinnad kukkusid eelmisel kuul järsult, kuna peamistes viljatootmispiirkondades kasvas tootmine, sõnas ÜRO toiduagentuur täna AFP vahendusel.

Roomas asuva ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsioon (FAO) teatel langes septembri toiduhinnaindeks augustiga võrreldes kahe protsendi võrra ja jõudis 225 punktini. Seda on oluliselt vähem selle aasta veebruari rekordkõrgusest, mil indeks oli 238 punkti.

«Maailma teraviljahinnad, välja arvatud riisi oma, langesid järsult,» sõnas FAO, lisades, et eelnevalt aitas teraviljahinna üles viia kõrgem tootmine kombineerituna oodatust madalama nõudmisega, sh ka etanooli järele.

Indeks oli eelmise aasta septembriga võrreldes siiski kõrgem, toona ulatus see 195 punktini.

FAO tegi ka ennustuse, et kokku toodetakse sellel hooajal 2,3 miljardit tonni teravilja, seda on kolme protsendi võrra enam kui eelneval perioodil.

Tootmiskasvust hoolimata hoiatab raport selle eest, et aeglaselt taastuv ülemaailmne majandus ja võimalikud tagasilangusohud võivad oma jälje jätta maailma toiduvarudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles