Putin astus esmakordselt Kudrini kaitseks välja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin
Aleksei Kudrin Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin astus esimest korda endise rahandusministri Aleksei Kudrini kaitseks välja ja kinnitas, et finantsist jääb tema meeskonda.

«See on minu arvamus, see on ka president Medvedevi arvamus - Aleksei Leonidovitš (Kudrin, PM) jääb vaatamata oma emotsionaalsele iseloomule meeskonda ja me hakkame tööle koos temaga,» kinnitas valitsusjuht foorumil «Venemaa kutsub!».

Putin nimetas Kudrinit üheks «kasulikumaks ja vajalikumaks» inimeseks, vahendab Interfax.

«Kahtlemata on ta üks parimaid spetsialiste mitte ainult Venemaal, vaid kogu maailmas,» rõhutas valitsusjuht.

Kudrin vabastati ametist pärast seda, kui ta oli julgenud öelda, et ei nõustu mitme punktiga president Medvedevi eelarvepoliitikas. 25. septembril kinnitas ta, et ei näe ennast valitsuses, mis moodustatakse pärast 2012. aasta presidendivalimisi.

Võimupartei Ühtse Venemaa kandidaadi ehk Putini tõenäolise edu korral asub valitsust juhtima senine riigipea Medvedev.

«Pikemas perspektiivis pandi paika võimustruktuur meie maal. Paika panin end ka mina, selgitades oma seisukohta. Emotsioonidega pole siin mingit pistmist,» teatas Kudrin pärast vallandamist.

Vene rahandusministri kohuseid täidab praegu Anton Siluanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles