Brežnevile kuulunud korter pandi Moskvas müüki

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini ja Leonid Brežnevit kujutab karikatuur, kus küsitakse, et kas Putin jõuab Brežnevile järele.
Vladimir Putini ja Leonid Brežnevit kujutab karikatuur, kus küsitakse, et kas Putin jõuab Brežnevile järele. Foto: SCANPIX

Moskva kinnisvaraturule ilmus kunagi kommunistliku partei peasekretärile Leonid Brežnevile kuulunud korter, mille eest küsitakse 18 miljonit rubla (414 200 eurot).

Kahetoaline korter, mille üldpind on 54 ruutmeetrit, asub Dorogomilovo rajoonis Kutuzovi prospekt 26, vahendas Interfax.

Kutuzovi prospektil asuvat maja nimetatakse ka tänapäeval nn Brežnevi majaks. Parteijuht elas viiendal korrusel korteris number 91, mille üldpind oli 185 ruutmeetrit ja mis praeguste hinnangute järgi on üsna tagasihoidlik.

Elamispind asus viiendas trepikojas ja Brežnev käskis sellega liita kahetoalise korteri oma tütre jaoks, mis asus neljandas trepikojas. Tema tütar põikas sealt läbi paraku harva.

Pärast Brežnevi surma jagati korter taas kaheks ja müüdi maha. Nüüd on Brežnevi kahetoaline jälle müüki pandud.

Korteri omanikku müügitehingus vahendava kinnisvarafirma Century 21 Zapad peadirektor Aleksandra Maltseva rääkis, et lisaks korralikule remondile on korter unikaalne ajalooline objekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles