Saksa bussirünnaku pealtnägija: see oli veresaun (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitse võttis olukorra kontrolli alla.
Korrakaitse võttis olukorra kontrolli alla. Foto: 54 / Scanpix

Saksamaa põhjaosas sai reedel bussis aset leidnud noarünnakus üheksa inimest vigastada, ründaja motiivid on seni ebaselged, teatasid võimuesindajad ja pealtnägijad.

Rahvast täis buss oli teel Lübecki linna lähedal asuvasse populaarsesse Travemünde kuurordisse, kui kööginoaga relvastatud mees asus reisijaid ründama, kirjutas kohalik väljaanne Lübecker Nachrichten anonüümsust palunud pealtnägijatele viidates.

Uurijad leidsid tema seljakotist tuleohtlikke materjali, aga mitte lõhkeainet. Enne noa haaramist pani ründaja seljakoti põlema.

Bussijuht ütles uurijatele, et ta nägi peeglist tuld. Ta peatas bussi ja avas kõik uksed, et reisijaid välja lasta. Bussijuht läks asjaolusid uurima ning siis ründas teda pussitaja. Mees pussitas valimatult kõiki kõrvalseisjaid.

«Inimesed hüppasid bussist välja ja karjusid. See oli kohutav. Siis toodi välja haavatud. Ründajal oli kööginuga,» kirjeldas sündmuskoha lähedal elav tunnistaja Lothar H.

«Üks ohvritest oli just pakkunud oma istet vanemale naisele, kui teda rindu pussitati. See oli veresaun,» ütles teine pealtnägija.

Läheduses viibinud olnud politseiauto jõudis kiiresti sündmuskohale ja korrakaitsjad pidasid ründaja kinni.

Lübecki peaprokurör Ursula Hingst keeldus koheselt mehe isikut avalikustamast. Lübecker Nachrichteni andmeil oli tegemist 30. eluaastates iraanlasega.

Schleswig-Holsteini politsei kinnitas Twitteri postituses inimeste vigasaamist, lisades, et surma keegi rünnakus ei saanud.

Teated vigastatute arvu kohta olid algselt erinevad. Schleswig-Holsteini liidumaa siseminister Hans-Joachim Grote täpsustas hiljem uudisteagentuurile DPA, et kuus inimest said noahaavu ja ülejäänud muid vigastusi. Ründaja lõi ühtlasi bussijuhti.

«Hea, et keegi surma ei saanud. Selle teo tagamaad ja mis täpselt juhtus on endiselt väga segased,» ütles Hingst.

«Meil ei ole esialgu ühtegi märki mingit laadi radikaliseerumisest,» lisas Hingst.

Prokurör kinnitas ajalehele Bild, et ründaja oli 34-aastane Iraani päritolu Saksamaa kodanik. Mees astub kohtu ette juba laupäeval.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles