Granaadiplahvatuses Ukrainas hukkus Vene skinhead

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Markelovit ja Anastassia Baburinat meenutati tänavu 19. jaanuaril, mil nende mõrvast möödus kaks aastat.
Stanislav Markelovit ja Anastassia Baburinat meenutati tänavu 19. jaanuaril, mil nende mõrvast möödus kaks aastat. Foto: SCANPIX

Ukrainas juhtunud granaadiplahvatuses sai surma Vene skinheadide hulka kuulunud Aleksei Koršunov.

Nimetu allikas rääkis Interfaxile, et mees oli rahvusvaheliselt tagaotsitav, kuna teda kahtlustati osalemises advokaat Stanislav Markelovi ja ajakirjanik Anastassia Baburova mõrvas. Lisaks oli Koršunov süüalune Moskva linnakohtu kohtuniku Eduard Tšuvašovi tapmisloos.

Plahvatus ise leidis aset teisipäeva õhtul Žaporožjes ühe kooli staadionil. Mees jooksis staadionil ja kandis samas käes kotti, milles oli granaat F-1 (teistel andmetel RGD-5). Ühel hetkel toimuski plahvatus.

Staadionil oli intsidendi ajal veel kaks inimest, kuid nemad viga ei saanud.

Portaal korrespondent.net viitab kohalikule miilitsale ja edastab, et hukkunu oli 27-aastane. Tema üürikorteriost leiti kolm püstolit ja hulganisti padruneid.

Ajaleht Novaja Gazeta (NG) kirjutab, et Koršunov oli kohtualune ka antifašisti Ivan Hutorski tapmisloos. Hutorski lasti maha novembris 2009.

Väljaande andmetel töötas Kuršonov julgeolekuteenistuses FSB ja teenis mereväes. Ta oli tuttav Markelovi ja Baburova tapmises süüdi mõistetud Nikita Tihhonovi ja Jevgenia Hasisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles