Singapuri küberrünnaku taga nähakse välisriike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakus sihiti inimeste terviseandmeid.
Küberrünnakus sihiti inimeste terviseandmeid. Foto: Kheng Ho Toh / PantherMedia / Scanpix

Singapuri ajaloo suurima küberrünnaku taga olid suure tõenäosusega välisriigid, oletavad küberturbe eksperdid, viidates rünnaku ulatusele ja kõrgele tasemele.

Singapur teatas eile, et valitsuse andmebaasi tunginud häkkerid varastasid 1,5 miljoni Singapuri kodaniku, teiste seas peaminister Lee Hsien Loongi terviseandmed.

Singapuri tervishoiuministri teatel oli rünnak kindla sihtmärgiga ja hästi plaanitud ega saanud olla juhuslike häkkerite või kuritegelike jõukudega.

Ekspertide hinnangul näitab rünnaku keerukus ja keskendumine peaministrile, et häkkimise taga oli mõni välisriik.

«Tundliku terviseinfoga saab huvi pakkuvaid võimukandjaid sundida koostööle,» ütles küberturbefirma FireEye Aasia-Vaikse ookeani piirkonna president Eric Hoh. «Sääraseid rünnakuid panevad reeglina toime riigid, kes kasutavad kõrgtehnoloogilisi vahendeid. Rünnakud on hästi rahastatud ja äärmiselt keerulised.»

Küberturbe konsultatsioonifirma Lantium juht Jeff Middleton märkis, et terviseandmed pakuvad küberkurjategijatele erilist huvi, kuna nende abil on võimalik võimukandjaid šantažeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles