Vietnami tulvavesi nõuab elusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulvaveedes on oma elu kaotanud vähemalt 10 inimest, 11 on jäänud kadunuks.
Tulvaveedes on oma elu kaotanud vähemalt 10 inimest, 11 on jäänud kadunuks. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scapix

Vietnami kesk- ja põhjaosas on taifuunist Son Tinh põhjustatud üleujutustes elu kaotanud vähemalt 10 inimest, teatasid võimud laupäeval

Tänavu kolmas Vietnamit tabanud troopiline torm Son Tinh jõudis riiki kolmapäeval ning põhjustas Thanh Hoa ja Nghe Ani provintsides taristule ja põldudele suurt kahju.

Kriisikeskuse teatel on riigi põhjaosa mägialadel hukkunud vähemalt 10 inimest, veel 11 on kadunud. Tormis ja tulvades on purunenud umbes 4000 hoonet, hävinud on kümneid tuhandeid hektareid viljapõlde.

Jätkuvad tugevad vihmasajud põhjustavad üleujutusi ja maanihkeid kogu riigis. Sealhulgas on kannatada saanud pealinn Hanoi.

Riigi meedias edastatii pilte ruraalsetest piirkondadest, kus külaelanikud kasutavad ringiliikumiseks paate. Mitmed kogukonnad on välismaailmast isoleeritud.

Loodus võtab elusid ja põhjustab materiaalseid kahjustusi. Mees takseerib kannatada saanud mootorratast.
Loodus võtab elusid ja põhjustab materiaalseid kahjustusi. Mees takseerib kannatada saanud mootorratast. Foto: ANH TUAN / AFP

Hanois mattusid veel alla mitmed tänavad. 

«Me pidime kogu mööbli viima ülakorrusele, sest esimene korrus oli üle ujutatud», ütles Hanoi elanik Tran Anh Huong. «Me olime kõik majja lõksu jäänud.»

Vietnami tabavad mussoontormid ja üleujutused sageli. Iga-aastaselt kaotab ilmastikutingimuste kätte elu mitusada inimest. Vihmane periood vältab juunist novembrini ja see toob endaga suuri kahjustusi. Eelmisel aastal hukkus loodusõnnetustes 389 inimest. Materiaalseid kahjusid hinnati 2,2 miljardi euro ulatuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles