Bonnis koguneti palestiinlase ja politsei rünnatud Iisraeli akadeemiku toetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhatkond inimest kogunesid linna peaväljakule rünnatud Iisraeli akadeemiku toetuseks meelt avaldama, kus neid tervitas Bonni linnapea.
Tuhatkond inimest kogunesid linna peaväljakule rünnatud Iisraeli akadeemiku toetuseks meelt avaldama, kus neid tervitas Bonni linnapea. Foto: EPA / Scanpix

Rohkem kui 1000 elanikku avaldasid meelt Saksamaa linnas Bonnis Iisraeli professori toetuseks, kes langes anti-semiitliku rünnaku ohvriks. 

Paljud meeleavaldajad näitasid üles solidaarsust juudi kogukonnaga, kandes traditsioonilist juudi meesterahva peakatet kipat.

Rahvakogunemine, mis kandis «Kipa päeva» nimetust, toimus neljapäeva pärastlõunal Bonni peamisel turuväljakul raekoja ja katedraali kõrval. Selle idee autoriks oli Bonni linnapea Ashok Sridharan.

«Bonni elanikud on andnud täna signaali: anti-semitismi ja rassismi vastu, tolerantsi ja avatud suhtumise kaitseks,» säutsus linnapea. «Aitäh Bonnile!»'

Kipat kandsid ka naised.
Kipat kandsid ka naised. Foto: EPA / Scanpix

Rahvakogunemine toimus nädal pärast seda, kui linna külastanud Iisraeli akadeemik Yitzhak Melamed langes 20-aastase Palestiina päritolu sakslase rünnaku ohvriks. Noormees ründas professorit päise päeva ajal, lõi akademeiku peast maha ususümboli kipa ja karjus talle solvanguid nii saksa kui inglise keeles. Üks nendest oli, et Saksamaal ei tohi olla mingeid juute.

Sündmuskohta kutsutud politsei ajas esialgu sassi ründaja ja ohvri. Nad panid akadeemiku käeraudu ja lõid teda näkku. Kui politseinikud taipasid oma viga, võtsid nad tegeliku ründaja vahi alla ja viisid ta psühhiaatriakliinikkuse kontrollimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles