Jordaania võttis lääneriikidesse edasi saatmiseks vastu esimesed Valged Kiivrid Süüriast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgete Kiivrite liikmed hoiavad lapsi Qalat al-Madiq külas Hamas, Süürias.
Valgete Kiivrite liikmed hoiavad lapsi Qalat al-Madiq külas Hamas, Süürias. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Iisrael evakueeris ööl vastu tänast 800 valgekiivrit ja nende pereliiget Süüriast Jordaaniasse, teatas Iisraeli armeeraadio.

Vabatahtlike päästjate evakueerimist palusid USA ja Euroopa, kuna valgekiivrid sattusid Süüria lõunaosas seoses režiimivägede jätkuva pealetungiga ohtu, lisas armeeraadio.

Jordaania ütles, et nad võtsid tsiviilkaitse päästeorganisatsiooni liikmed vastu puhtalt humanitaarkaalutlustel, sest nende elu oli ohus.

Jordaania kavatseb saata valgekiivrid edasi Suurbritanniasse, Kanadasse ja Saksamaale.

Jordaania kuningriik andis Ühendatud Rahvaste Organisatsioonile loa transportida 800 valgekiivrit Süüriast läbi Jordaania pärast seda, kui lääneriigid sõlmisid õiguslikult siduva leppe võtta valgekiivrid vastu kindlaksmääratud aja jooksul. 

Jordaania välisministeeriumi kõneisik ütles, et evakueerituid hoitakse kinni suletud alal seni, kuni nad kolme kuu jooksul viiakse lääneriikidesse.

2013. aastal asutatud Süüria Tsiviilkaitse ehk Valged Kiivrid on võrgustik päästetöötajatest, kes tulevad haavatutele appi pärast õhulööke või pommitamist mässuliste käes olevatele aladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles