Trump saatis Iraani presidendile karmi ähvarduse (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Ron Sachs/SIPA /Scanpix

Iraani president Hassan Rouhani peab lõpetama USA ähvardamise, muidu Washington karistab teda selle eest, kirjutas Twitteris USA president Donald Trump.

«Iraani presidendile Rouhanile: ära iialgi ähvarda Ühendriike uuesti või sind tabavad tagajärjed, millesarnased on ajaloos tabanud vaid väheseid,» kirjutas Trump. «Me pole enam riik, mis kannatab ära sinu dementsed sõnad vägivallast ja surmast. Ole ettevaatlik!»

Rouhani hoiatas eile Ühendriike provokatsioonide eest ja kritiseeris Trumpi.  «Ärge mängige lõvi sabaga või teil tuleb seda kahetseda,» ütles Rouhani uudisteagentuuri ISNA teatel. «Ameerika peab mõistma, et rahu Iraaniga on kõigi rahude ema ning sõda Iraaniga kõigi sõdade ema.»

Hassan Rouhani.
Hassan Rouhani. Foto: AP/ScanPix

Trumpile suunatud kõnes ütles Rouhani, et Trump kuulutab välja sõja ja siis räägib, kuidas ta tahab iraanlasi toetada. «Te ei saa provotseerida Iraani inimesi nende enda turvatunde ja huvide vastu,» ütles Rouhani kokkukogenunud Iraani diplomaatidele.  

Rouhani kordas oma hoiatust, et Iraan võib kaubanduseks sulgeda Hormuzi väina, mis on rahvusvaheliseks naftakaubanduseks eluliselt tähtis kaubatee.  

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles