Vene teadlast süüdistatakse hüperhelitehnoloogia lekitamises NATO-le

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamees TsNIIMashi hoone ees.
Turvamees TsNIIMashi hoone ees. Foto: Maksim Blinov / Scanpix

Masinaehituse teadusliku uurimise keskinstituudi (TsNIIMash) töötajale, 74-aastasele Viktor Kudrjavtsevile esitati süüdistus hüperhelitehnoloogiate salajase teabe edastamises ühele NATO riigile, ütles allikas ajalehele Kommersant.

Ajalehe allika sõnutsi esitasid korrakaitseametkonnad Kudrjavtsevile süüdistuse hüperheli lennumasinate väljatöötamisel kasutatava tehnoloogilise salateabe üleandmises ühele NATO riigile.

Üleandmise «tulemusena jõudsid need andmed uurimiseks NATO eriteenistuste kätte», lisas allikas.

Uurimisalune ise ajalehe teatel süüd omaks ei võta. Instituut keeldus asja kommenteerimast, kosmosefirma Roskosmos piirdus teadlase vahistamise kinnitamisega, kirjutas Kommersant.

Venemaa julgeolekuteenistus FSB otsis reedel läbi instituudi töötajate ja Roskosmose eritelu-uurimiskeskuse direktori Dmitri Paisoni kabinetid.

Asja tundev allikas ütles Interfaxile, et üksikud instituudi töötajad lahkusid hoonest tsiviilrõivastes inimeste saatel ja sõitsid minema teadmata suunas. Tema sõnutsi võidi nad üle kuulata või vahistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles