USA hävitaja saatis Trumpi golfikeskuse lähedal lennanud väikelennukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude F-16 hävitaja Ämari lennubaasi kohal.
USA õhujõudude F-16 hävitaja Ämari lennubaasi kohal. Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

USA õhujõudude F-16 hävitaja pidi laupäeval saatma väikelennukit, mis tungis piiratud õhuruumi president Donald Trumpi New Jersey golfikeskuse juures.

Väikelennuk suunati New Jersey osariigis asuvasse Pittstowni lennujaama, mis asub Trumpi Bedminsteri golfiklubist umbes 30 kilomeetri kaugusel. Lennuk ei saanud golfikeskuse lähedale lendamiseks vajalikku luba ega kasutanud nõutud sidevahendeid, teatas AP.

Bedminsteri golfikeskuse juures piirati õhuruum, sest president veetis seal nädalavahetuse. Trump sõitis New Jerseysse reede pärastlõunal ja reisis tagasi Washingtoni eile.

Väikelennuki piloodi võtsid Pittstowni lennujaamas vastu mitme julgeolekuagentuuri ametnikud. Lennuki hoiatamiseks ja saatmiseks anti korraldus õhujõudude F-16 hävitajale.

Presidendi golfiklubisse toimetamiseks kasutatakse lähedalasuvat Morristowni lennuvälja. Washintonist Morristowni lennutatakse Trumpi helikopteriga Marine One või lennukiga Air Force One.

USA president Donald Trump reedel Morristowni lennuväljale saabumas.
USA president Donald Trump reedel Morristowni lennuväljale saabumas. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles