Iraani kindral: Trumpi ähvardused on psühholoogiline sõda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ähvardused on psühholoogiline sõda, ütles Iraani mõjuvõimsa omakaitseväe Basij juht täna.

«Trumpi avaldused Iraani vastu on psühholoogiline sõda. Ta pole positsioonis tegutseda Iraani vastu,» lausus kindral Gholam Hossein Gheypour. Sõnavõttu vahendas uudisteagentuur ISNA.

«Need, kes pelgavad selle hullumeelse presidendi psühholoogilist sõjapidamist, teavad, et Ameerika ei rahuldu vähema kui meie täieliku hävinguga,» lisas Gheypour. Tema sõnul kavatsevad Iraani rahvas ja relvajõud seista vaenlastele vastu.

Trump ütles täna Twitteris Iraani presidendile Hassan Rouhanile, et ta peab lõpetama USA ähvardamise, muidu Washington karistab teda selle eest.

«Ära iialgi ähvarda Ühendriike uuesti, või sind tabavad tagajärjed, mille sarnased on ajaloos tabanud vaid väheseid. Me pole enam riik, mis kannatab ära sinu dementsed sõnad vägivallast ja surmast. Ole ettevaatlik!» kirjutas Trump.

Rouhani hoiatas eile Ühendriike provokatsioonide eest ja kritiseeris Trumpi.  «Ärge mängige lõvi sabaga või teil tuleb seda kahetseda,» ütles Rouhani uudisteagentuuri ISNA teatel. «Ameerika peab mõistma, et rahu Iraaniga on kõigi rahude ema ning sõda Iraaniga kõigi sõdade ema.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles