Itaalia jätkab esialgu merelt päästetud migrantide vastuvõtmist (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemerelt päästetud Aafrika migrandid.
Vahemerelt päästetud Aafrika migrandid. Foto: Libyan Coast Guard/Ap/scanpix

Itaalia nõustub jätkama merelt päästetud migrantide vastuvõtmist, kuni Euroopa Liidus on jõutud kokkuleppele saabujate õiglase jaotamise strateegias, ütles välisminister Enzo Moavero Milanesi esmaspäeval.

Milanesi ütles pärast kõnelusi Saksa ametivenna Heiko Maasiga, et EL-i riigid peaksid järgmise viie nädala jooksul rändepoliitikas lahenduse leidma.

«Selle aja jooksul me tagame, et päästetud inimestega laevad võivad Itaalias randuda,» ütles ta ja kinnitas, et Itaalia valitsuse soov on töötada välja ühine seisukoht EL-i ja NATO partneritega.

Rooma peab esmatähtsaks tegevusreeglite muutmist, et vältida olukorda, kus kõik päästetud inimesed jõuavad ühte riiki.

Maasi sõnul mõistab ta Rooma tunnet, et nad on saabuvate migrantide probleemiga üksi jäetud, kuid juhtis tähelepanu asjaolule, et viimasel ajal on rohkem põgenikke hakanud suunduma Hispaaniasse.

«Samas ootame me kõigilt EL-i riikidelt olemasolevatest kokkulepetest kinnipidamist. Merepääste on üks niisugustest kokkuleppevaldkondadest,» sõnas ta.

«Kui Vahemere riigid paluvad Euroopalt solidaarsust, siis Saksamaa on nende liitlane,» kinnitas ta.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles