Trump on Põhja-Korea protsessi arenguga väga rahul (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kim Jong Un
Donald Trump ja Kim Jong Un Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

USA president Donald Trump sarjas esmaspäeval taas «võltsmeediat», kes räägib väidetavatest raskustest Põhja-Koreaga kokkulepitu elluviimises, kuid kinnitas, et tema on olukorra arenguga väga rahul.

«Põhja-Korea ei ole 9 kuud ühtki raketti välja lennutanud. Samuti pole olnud ühtki tuumakatsetust. Jaapan on rahul, kogu Aasia on rahul,» säutsus USA president.

«Aga võltsuudised ütlevad minult küsimata (alati anonüümsed allikad), et ma olen vihane, sest asjad ei edene küllalt kiiresti. Vale, ma olen väga rahul!»

Trump näib viitavat pühapäeval Washington Postis ilmunud artiklile, milles väidetakse, et presidendile teeb tuska käegakatsutavate edusammude puudumine Põhja-Korea tuumadesarmeerimisprotsessis, ehkki avalikes avaldustes räägitakse kõneluste edust.

Artiklis viidatakse Valge Maja nõunikele, välisministeeriumi ametnikele ja diplomaatidele - kõik nad on jäänud nimetuks.

Trump ründas esmaspäeval Posti Twitteris korduvalt ja väitis muu hulgas, et Amazoni juhile Jeff Bezosile kuuluv ajaleht on tema vastu «marru läinud».

«Minu arvates ei ole Washington Post muud kui üks Amazoni kallis (varandusi kaotav) lobistaja,» kuulutas ta.

Möödunud nädalal ütles president, et Ühendriigid ei ole kehtestanud Põhja-Korea tuumarelvadest loobumisele tähtaega, kuid läbirääkimised sujuvad väga hästi.

Välisminister Mike Pompeo on varem avaldanud lootust, et Põhja-Korea võib tuumarelvavabaks saada veel Trumpi esimese ametiaja jooksul ehk 2020. aasta lõpuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles