Trump kaalub vastusamme teda kritiseerinud eksjulgeolekuametnikele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Johann Groder / imago / Eibner Europa / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kaalub kuuelt endiselt kõrgelt julgeolekuametnikult salastatud informatsioonile juurdepääsuloa äravõtmist, kuna nad on kritiseerinud tema administratsiooni.

Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders ütles esmaspäeval, et president uurib mehhanisme, jätmaks sellest loast ilma Luure Keskagentuuri (CIA) endine direktor John Brennan ja veel viis isikut, kes on olnud kõige tundlikumatel ametikohtadel valitsuses - endine Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor James Comey, riikliku luureameti endine direktor James Clapper, endine CIA direktor Michael Hayden, endine riiklik julgeolekunõunik Susan Rice ning endine FBI asedirektor Andrew McCabe.

Sanders süüdistas neid salastatud teabele juurdepääsulubade politiseerimises «alusetute süüdistuste» esitamisega nagu oleks Trumpi administratsioonil olnud kohatuid kontakte Venemaaga või olnud mõjutatud Venemaast.

«Fakt, et need juurdepääsulubadega inimesed on esitanud neid alusetuid süüdistusi, annab kohatu legitiimsuse süüdistustele, millel pole tõendeid,» sõnas Sanders.

Esindajatekoja luurekomitee kõrge liige, California demokraat Adam Schiff märkis, et «juurdepääsulubade politiseerimine vastulöögi andmiseks endistele riikliku julgeoleku ametnikele, kes kritiseerivad presidenti, looks uue kohutava pretsedendi».

Ähvardus jätta endised kõrged julgeolekuametnikud ilma juurdepääsust salastatud informatsioonile tähistab eskaleerumist presidendi sõjas USA luurekogukonna liikmete vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles