Austraalias otsiti võlgnikud üles Facebooki abil

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: facebook.com

Austraalia kohus andis juristidele loa otsida suure võlaga nelja tuule suunas haihtunud paarike üles internetist ning saata neile ametlik teatis läbi Facebooki suhtlusportaali.

 

Meyer Vandenberg Lawyersi advokaadibüroo andmetel oli see ilmselt esimene juhtum kogu maailmas, kuis firma jurist Mark McCormack kasutas süüdistatavatega kontakteerumiseks populaarset sotsiaalvõrgustikku, vahendas AFP.

McCormack otsis abi internetist pärast seda, kui ühelt institutsioonilt, mida ta esindas, suure laenu võtnud paari ei suudetud enam tabada võimudele teatatud elupaigast ning võlanõuet polnud kellelegi esitada.

Facebookist suutis jurist aga üles leida mõlema otsitava isiku andmed, mis ei jätnud kahtlust, et tegu on õigete inimestega, sest nende kontodel olid nimede kõrval ära toodud ka sünnikuupäevad, samuti olid nad vastastikku teineteist «sõbraks» märkinud.

Kohtus võlgnike osas tagaselja tehtud otsuse järel suutis jurist veenvalt põhjendada, et ta peaks saama vastavad dokumendid paarikesele saata just läbi interneti suhtlusportaali, mida pidas antud olukorras õigustatuks ka Canberra ülemkohus.

McCormack arvates oleks raskesti tabatavate inimestega ühenduse saamiseks mõistlik ka edaspidi sama teed kasutada ning ilmselt hakatakse seda tulevikus teatud juhtumite puhul sagedamini tegema.

Austraalia kohus on aga varemgi sel aastal näidanud üles edumeelset suhtumist, kui see lubas juristidel saata ühele kohaliku klubiga sõlmitud lepingut rikkunud ja välismaale pagenud ragbimängijale kohtukutse mobiiltelefoni tekstisõnumiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles