Erdoğan ja Netanyahu vahetavad taas solvanguid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu (vasakul) ja Recep Tayyip Erdogan.
Benjamin Netanyahu (vasakul) ja Recep Tayyip Erdogan. Foto: RONEN ZVULUN / AFP / Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu on taas kõvasti tülli läinud ja vahetavad omavahel solvanguid. 

Erdoğan nimetas täna Iisraeli maailma kõige fašistlikumaks ja rassistlikumaks riigiks, kuna Iisraeli parlament võttis vastu seaduse, milles määratletakse riiki juutide rahvusriigina.

«See meede ei jäta vähimatki kahtlust, et Iisrael on maailma kõige sionislikum, fašistlikum ja rassistlikum riik,» ütles Erdoğan kõnes oma võimuerakonnale.

Netanyahu ei jäänud vastust võlgu ja väitis, et Türgist on saamas sünge diktatuur.  «Erdoğan tapab massiliselt süürlasi ja kurde ning on pannud vangi kümneid tuhandeid kodanikke,» ütles Netanyahu avalduses. «Türgist on Erdoğani juhtimisel saamas sünge diktatuur, samal ajal kui Iisrael järgib piinliku täpsusega kõigi oma kodanike võrdseid õigusi.»

Halvad suhted

Tegu pole sugugi mitte esimese tüliga kahe mehe vahel. Aprillis nimetas Erdoğan Netanyahut terroristiks, sest Iisrael kasutas jõudu palestiinlastest protesteerijate vastu Gaza piiril. «Hei, Netanyahu! Sa oled okupant. Sa oled okupant nendel maadel. Ja ühtlasi oled sa ka terrorist,» ütles Erdoğan toona.

Netanyahu hurjutas Erdoğani omakorda sotsiaalmeedias: «Kõige kõlbelisemale armeele ei sobi lugeda moraali sellel, kes on aastaid valimatult tsiviilisikuid pommitanud,» kirjutas ta. Samuti nimetas Netanyahu Erdoğani kurdi külade pommitajaks

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles