Saksamaal peeti kinni biorünnakut kavandanud tuneeslase naine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud valmistumas läbiotsimiseks tuneeslase korteris.
Saksa politseinikud valmistumas läbiotsimiseks tuneeslase korteris. Foto: Thilo Schmuelgen / REUTERS/Scanpix

Saksa politsei pidas täna kinni biorünnaku kavandamises kahtlustatuna varem vahistatud tuneeslasest džihadisti naise, ütles prokuratuur.

Kinnipeetu on 42-aastane Saksa kodanik Yasmin H., teatas föderaalprokuratuur. Teda kahtlustatakse tõsise vägivallaakti kavandamises.

Politsei võttis juunis Kölnis kinni Yasmin H. abikaasa, 29-aastase tuneeslase Sief Allah H., kelle korterist leiti ritsiiniks osutunud mürkainet. Lisaks surmavale ritsiinikogusele leiti korterist ka pommimaterjali. Politsei teatel kavandas tuneeslane biorünnakut.

Sief Allah H.-le esitati süüdistus sõjarelvade omamises ja tõsise riigivastase vägivallaakti kavandamises. Arvatakse, et ta jälgis ritsiinipommi valmistamise juhiseid, mida jagab internetis äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS).

Prokuröride sõnul ei ole neil tänini tõendeid, mis kinnitaks rünnakuplaani olemasolu.

Prokuratuur ütles täna, et islamiusku läinud Yasmin H. korraldas 2017. aasta lõpus oma abikaasale lõhkeainete ostmiseks reisi Poola. Hiljem andis naine ritsiini koostisosade tellimiseks mehe käsutusse oma internetipanga andmed. Ritsiini olevat paar väidetavalt ka hamstri peal katsetanud.

Föderaalse kriminaalpolitsei juht Holger Münch ütles 20. juunil, et Sief Allah H. tegi ettevalmistusi bioloogilise pommi valmistamiseks. See oli Saksamaa jaoks esimene kord, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles