Venemaa teeb Saksamaal sihikindlat kihutustööd (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallifännid Peterburis.
Venemaa jalgpallifännid Peterburis. Foto: Sergei Konkov / Sergei Konkov/TASS / Scanpix

Venemaa teeb Saksamaal sihikindlat kihutustööd, ütles Saksa põhiseaduse kaitse amet oma raportis.

Dokumendis märgitakse, et Vene eriteenistuste esindajad püüavad mõjutada Saksamaa poliitikute ja avalikku arvamust. Samuti jätkub venemeelne kihutustöö.

«Tähtsad vahendid selleks on suhtlusvõrgustikud, Twitter, riigi ja eraorganisatsioonid (nt mõttekojad) ja Vene riiklik meedia,» seisab ettekandes.

Autorid peavad protsessi kaasatuks ka televisiooni, raadiot ja Internetti.

«Tuleb lähtuda sellest, et teatud mõtete väljaütlemist innustavad tagant Vene võimud. Need püüavad sisendada, et Saksamaa on kõlbeliselt, poliitiliselt, ühiskondlikult ja majanduslikult mandumas,» väidavad asjatundjad.

Nad leiavad, et taolised väärteabe ja kihutustöökampaaniad on mõeldud Saksamaa valitsuse õõnestamiseks, et nõrgestada selle seisukohti Euroopa Liidu sanktsioonide osas Venemaale.

«Oma riigi olukorda esitatakse aga klanitud kujul ning majanduslikes ja ühiskondlikes muutustes süüdistatakse lääne valitsusi,» väidavad autorid.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles