Venemaa häkkeritel on võimekus lülitada USAs elekter välja (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide elektrienergia ettevõtteid ähvardavad küberrünnakud.
Ameerika Ühendriikide elektrienergia ettevõtteid ähvardavad küberrünnakud. Foto: Andrew Milligan / PA Wire/PA Images / Scanpix

Venemaa häkkeritel võib olla ligipääs USA elektrienergia ettevõtetele ja seeläbi võimekus põhjustada elektrikatkestusi kogu riigis, kirjutab Independent.

Eelmisel aastal sai Venemaa poolt rahastatud häkkerite grupp Dragonfly, teise nimega Energetic Bear ligipääsu energiaettevõtete võrgustikele ja tõenäoliselt jätkub nende tegevus ka praegu.

Ametivõimude info kohaselt on häkkeritel juba sadu ohvreid, aga suurim võimalik kahju on veel tegemata. Omades ligipääsu kõige tähtsamatele USA infrastruktuuri osadele on häkkeritel võimekus need üle võtta ja kogu riigis elekter välja lülitada. 

Häkkerid kasutasid erinevaid õngitsemisvõtteid, et saada teada töötajate paroolid ja seeläbi ligipääs ettevõtete sisevõrkudele.

Ameerika Ühendriikide Sisejulgeolekuministeerium ei nõustunud töövälisel ajal infot kommenteerima, aga on teada, et nad plaanivad leida tõendeid Venemaa seotuse kohta antud juhtumiga. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles