ISIS tappis Süüria lõunaosas ligi 250 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima ohvrite arvuga rünnak viidi läbi Sweida aedviljaturul.
Suurima ohvrite arvuga rünnak viidi läbi Sweida aedviljaturul. Foto: Ammar Safarjalani / imago/Xinhua / Scanpix

Süüria lõunaosas sai äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) džihadistide mitmes enesetapurünnakus režiimi kontrolli all olevatele aladele surma ligi 250 inimest, nende seas ka tsiviilisikuid, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

«Kolm lõhkeainevööga pommarit ründas ainuüksi Sweida (As-Suwayda) linna, teised plahvatused tabasid külasid põhjas ja idas,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Surnute arv kasvas järjekindlalt kogu eilse päeva. Hukkus 246 inimest, kellest 135 olid tsiviilisikud. Ülejäänud hukkunud olid kas režiimimeelsed võitlejad või elanikud, kes olid oma külade kaitseks relva haaranud. Surma sai ka kümneid islamiste.

Rahman lisas, et džihadistid korraldasid samas provintsis veel mitu rünnakut.

Suurima ohvrite arvuga rünnak viidi läbi Sweida aedviljaturul.

Sweida provintsis ja selle pealinnas, mille elanikud on valdavalt druusid, on džihadistide rünnakud olnud seni harvad. Nüüdne aktsioon langeb ajale, mil valitsusväed peavad Golanis Iisraeli poolt okupeeritud alade naabruses ja Jordaania piiri lähedal lahinguid IS-i ühe haruga.

IS on suuremalt osalt Süüria ja Iraagi aladelt välja tõrjutud, kuid džihadistide valdusse on jäänud üksikud pimedad laigud Ida- ja Lõuna-Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles