NYT: President Trump vihastas, sest Melania televiisor näitas CNNi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Melania Trump.
Donald Trump ja Melania Trump. Foto: MARY F. CALVERT / REUTERS / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ja esileedi Melania Trumpi hiljutisel välisreisil juhtus miski, mis presidenti tõsiselt vihastas.

Nimelt näitas lennuki Air Force One pardal Melania televiisor kanalit CNN, mida president peab libauudiste edastajaks. Trump olevat selle peale väga vihane olnud, kirjutab New York Times.

President vihastas oma töötajate peale, kuna nad rikkusid reeglit, mille kohaselt peaks Valge Maja esindajate televiisorid reisi alguses olema seadistatud nii, et ekraanidel mängiks presidendi lemmik uudistekanal Fox News.

New York Timesi kätte jõudnud e-kirja kohaselt oli president selle peale lennukis paraja draama korraldanud. Valge Maja militaaresindajate ja Valge Maja kommunikatsiooniagentuuri vahel aset leidnud kirjavahetuses räägiti ka vajadusest

Donald Trump lehvitamas lennuki Air Force One juures.
Donald Trump lehvitamas lennuki Air Force One juures. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

soetada kaks uut televiisorit, mille kaudu oleks võimalik kasutada voogedastusseadet Beam. Selle eesmärgiks on pakkuda Donaldile ja Melaniale võimalus välisreiside ajal oma eraldi hotellitubades soovitud telekanaleid vaadata.

Kirjavahetuse lõpus kinnitasid ametnikud, et edaspidi seadistatakse kõik televiisorid alati nii, et esimesena hakkaks mängima telekanal Fox.

«Telekanalitega seotud intsident on viimane näide sellest, kuidas president Trump elab järjest rohkem enda poolt valitud informatsiooni keskel ning väänab tõde enda narratiivi järgi,» kirjutab New York Times.

Tema abilised töötavad lehe andmeil selle nimel, et presidenti ülejäänud maailmast isoleerida ja Trump üritab järjest rohkem veenda oma toetajaid usaldama teda ennast ning mitte kuulama kriitikuid ega uudislugusid.

Praegusel hetkel paistab selline taktika vähemalt Ühendriikides töötavat, sest uute küsitluste kohaselt on tema toetus vabariiklaste seas kasvanud. «Olge meiega. Ärge uskuge jama, mida need inimesed edastavad, libauudiseid,» sõnas Trump eile Kansases veteranidele esinedes.

Eile väitis Trump ilma tõendeid esitamata, et venelased kavatsevad vahevalimistel demokraate aidata. Eelmise aasta jaanuaris leidsid USA luureagentuurid, et Venemaa sekkus 2016. aasta presidendivalimistesse ning aitas Trumpi.

Donald Trump (vasakul) ja Vladimir Putin Helsingis.
Donald Trump (vasakul) ja Vladimir Putin Helsingis. Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS / Scanpix

«Ma olen väga mures, et Venemaa võitleb kõvasti järgmiste valimiste mõjutamise nimel,» kirjutas ta Twitteris. «Arvestades fakti, et ükski president pole Venemaa vastu minust karmim olnud, üritavad nad väga demokraate toetada. Nad ei soovi kindlasti Trumpi!»

Samas unustas Trump mainida, et talle on korduvalt kinnitatud Venemaa  poolt tehtud rünnakuid, mille abil 2016. aasta valimisi mõjutati. Lisaks ei öelnud ta sõnagi oma lepitava tooni kohta suhtluses president Vladimir Putiniga. Tema administratsioon ja kongress sooviksid näha karmimat suhtumist Venemaa osas.

Valges Majas jõuab presidendini väga väike osa kriitikatormist, mis teda tabanud on. Trumpi heaks töötanud inimeste sõnul tavatseb president mõelda kõigest sõjakas võtmes ja tema eesmärgiks on panna kõik inimesed oma vaatenurka jagama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles