Läti erakonnad üritavad taas kolmeparteilist võimuliitu luua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti praegune peaminister Valdis Dombrovskis 17. septembril toimunud erakorralistel valimistel, mille tulemusel jääb valitsusjuhi koht tõenäoliselt edasi tema kätte.
Läti praegune peaminister Valdis Dombrovskis 17. septembril toimunud erakorralistel valimistel, mille tulemusel jääb valitsusjuhi koht tõenäoliselt edasi tema kätte. Foto: AFP/SCANPIX

Zatlersi Reformierakond (ZRP) ja Ühtsus jätkavad kõnelusi kolmest parteist koosneva valitsuskoalitsiooni moodustamiseks, teatas täna Läti peaminister Valdis Dombrovskis, ehkki mõlemad erakonnad on eri meelt, kes peaks kolmas partner olema.

Eelmise kuu parlamendivalimistel teise koha saanud ZRP ja kolmandaks jäänud Ühtsus ei ole suutnud kokku leppida, keda veel võimuliitu kaasata – esimene toetab venemeelset Koosmeele Keskust, teine rahvuslikku allianssi VL-TB/LNNK, vahendas LETA.

Kuluaarides levib info, et ZRP võib siiski nõustuda moodustama valitsust rahvuslastega, kuid sellisel juhul peab Ühtsus jääma ilma mitmest soovitud ministriportfellist.

ZRP ja Ühtsuse eksperdid jätkavad kõnelusi VL-TB/LNNKga esmaspäeval, Koosmeele Keskusega on läbirääkimised esialgu lõpetatud.

President Andris Berzinš loodab koalitsioonikõneluste konkreetseid tulemusi teada saada esmaspäeva õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles