Mikser tervitas USA välisministri seisukohti Krimmi osas (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: Sipa USA / Scanpix

Eesti välisminister Sven Mikser tervitas kolmapäeval USA välisministri Mike Pompeo deklaratsiooni Krimmi okupeerimise ja illegaalse anneksiooni mittetunnustamise kohta.

«Tervitan Ameerika Ühendriikide välisministri Mike Pompeo tänast deklaratsiooni Krimmi okupeerimise ja illegaalse anneksiooni mittetunnustamise kohta. Krimm on ja jääb Ukraina osaks. USA jätkuv juhtroll Krimmi anneksiooni mittetunnustamise poliitikas on väga oluline. Tänane deklaratsioon kinnitab veelkord, et Ameerika Ühendriigid ega rahvusvaheline üldsus ei kavatse Krimmi anneksiooni aktsepteerida ei praegu ega ka tulevikus,» ütles Mikser.

«Tahan taaskord rõhutada väga olulisi põhimõtteid rahvusvahelistes suhetes, nimelt riikide suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse austamist, jõu kasutamisest või sellega ähvardamisest hoidumist ning hoidumist riigipiiride muutmisest relvajõul,» lisas välisminister.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles