CNNi ajakirjanikul keelati osalemine Valge Maja pressikonverentsil (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker ja USA president Donald Trump kohtusid eile Valges Majas.
Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker ja USA president Donald Trump kohtusid eile Valges Majas. Foto: Kevin Dietsch/CNP/AdMedia/SIPA / Kevin Dietsch/CNP/AdMedia/SIPA / Scanpix

Uudistekanali CNN andmeil keelati eile ühel nende ajakirjanikul pääs USA presidendi Donald Trumpi ja Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeri pressikonverentsile, mis oli avatud kõigile meedia esindajatele.

Reporter Kaitlan Collins oli varem samal päeval käinud Trumpi ja Junckeri väiksemal pressikonverentsil ning küsinud seal advokaat Michael Coheni ja Venemaa presidendi Vladimir Putini kohta. Trump tema küsimusele ei vastanud.

Ajakirjaniku sõnul oli Valge Maja hiljem nimetanud tema küsimust antud olukorras kohatuks ning keelanud tal osavõtu teisest pressikonverentsist.

«Nad ütlesid veel, et ma karjusin,» märkis reporter. «Sedasorti kättemaks on kohatu, ekslik ja nõrk,» lisas ta.

CNN kinnitusel olevat teised ruumis viibinud ajakirjanikud pidanud reporteri käitumist täiest lugupidavaks.

«Lihtsalt seetõttu, et Valge Maja tunneb päevakajaliste uudiste suhtes ebamugavust, ei tähenda, et ajakirjaniku küsimus ei olnud asjakohane ja et seda poleks pidanud küsima,» sõnas uudisteportaal CNN avalduses. «Otsus takistada ajakirjanikku on oma olemuselt kättemaksev ja ei viita avatud ning vabale ajakirjandusele. Me nõuame paremat».

Briti ajaleht Guardian kirjutas, et Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders tegi avalduse, milles oli juttu pressikonverentsil karjunud ajakirjanikust, kes keeldus ürituselt lahkumast. Sandersi sõnul oli reporterile öeldud, et kõik teised ajakirjanikud tema väljaandest saavad pressikonverentsil osaleda. Nimesid oma avalduses Valge Maja kõneisik ei nimetanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles