Plahvatus USA saatkonna juures Pekingis Eesti esinduse tööd ei mõjutanud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina politseinikud USA saatkonna juures pärast plahvatust.
Hiina politseinikud USA saatkonna juures pärast plahvatust. Foto: EPA / Scanpix

Täna USA ja Eesti saatkonna lähedal Pekingis kärgatanud plahvatus Eesti esinduse tööd ei mõjutanud. Plahvatuse korraldaja on vahistatud, ühtlasi on ta ainus vigastatu.

Hiina ametivõimud vahistasid 26-aastase kohaliku mehe, keda kahtlustatakse lõhkeseadeldise õhkimises USA saatkonna lähedal Pekingis. Politsei kirjeldas lõhkeseadeldist pigem kui raketti, mitte pommi.

Eesti Välisministeeriumi kohaselt saatkonna lähedal aset leidnud plahvatus Eesti esinduse tööd ei mõjutanud. 

USA saatkonna lähedal Pekingis kärgatas täna võimas plahvatus. Videoklippidelt oli näha saatkonnakompleksi kõrval kerkivat suitsu ja sündmuspaigale kiirustavaid turvatöötajaid.

Plahvatus toimus kohas, kuhu tavaliselt kogunevad järjekorda USA viisat taotlevad inimesed. Saatkond on tööd jätkanud.

Ametivõimude kohaselt vigastas pommipanija oma kätt, keegi teine plahvatuses viga ei saanud. 

Väidetavalt leidis Hiina politsei paar tundi enne plahvatust samast piirkonnast naise, kes oli end bensiiniga pritsinud ja tõenäoliselt plaanis end põlema süüdata, kirjutas Reuters. Pole teada, kas kaks sündmust olid omavahel seotud.

Diplomaatiline piirkond, kus intsident aset leidis, asub Pekingi äärelinnas. Lisaks USA saatkonnale paikneb läheduses ka Eesti esindus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles