Valge Maja jagas infot Trumpi ja Putini järgmise kohtumise kohta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtusid 16. juulil Helsingis.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtusid 16. juulil Helsingis. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Valge Maja teatas eile, et USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini uus kahepoolne kohtumine ei toimu sel aastal.

Valge Maja teadaande kohaselt on Trump koos riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga otsustanud lükata kohtumine järgmisesse aastasse, kui läbi on saanud eriprokurör Robert Muelleri juurdlus Venemaa sekkumise üle 2016. aasta presidendivalimistesse.

«President arvab, et järgmine kahepoolne kohtumine peaks aset leidma siis, kui nõiajaht Venemaaga seoses on läbi, seega me otsustasime, et parem on seda edasi lükata,» ütles Bolton.

Valge Maja hinnangul saab Muelleri uurimine läbi järgmisel aastal.

Trump teatas eelmisel nädalal, et tahab Putini sügisel Washingtoni visiidile kutsuda.

Putini välispoliitikanõunik Juri Ušakov ütles alles üleeile, et Kreml sai mitu päeva pärast Helsingi kohtumist USA-lt ettepaneku korraldada aasta lõpus Washingtonis uus kohtumine. Ettepaneku edastas Trumpi riikliku julgeoleku nõunik John Bolton, sõnas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles