Taiwan mõistis hukka Pekingi vaenulikud sammud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lennufirma Delta Airlines on üks nendest ettevõtetest, kes nõustus Pekingi ettepanekuga nimetada Taiwani kui Hiina osa.
USA lennufirma Delta Airlines on üks nendest ettevõtetest, kes nõustus Pekingi ettepanekuga nimetada Taiwani kui Hiina osa. Foto: Greg Baker / AFP / Scanpix

Taiwani võimud mõistsid hukka Hiina viimased katsed saareriiki isoleerida, kirjutas BNS.

Nimelt nõudis Peking hiljuti USA lennufirmadelt Taiwani nimetamist Hiina osaks. Hiina nõuab, et USA lennukompaniid nimetaksid oma veebiküljel Taiwani kui «Taiwan, Hiina» ja eile teatasid suuremad lennufirmad, et nõustuvad Pekingi nõudmisega. 

Samuti võttis Ida-Aasia Olümpiakomitee (EAOC) kahe päeva eest Hiina palvel Taiwanilt õiguse võõrustada rahvusvahelisi noortemänge järgmisel aastal Taichungis.

«Need on katsed hävitada Taiwani suveräänsust ja kustutada see maailmakaardilt,» ütles Taiwani välisministeeriumi pressiesindaja Andrew Lee pressikonverentsil.

«Ma ei usu, et ükski Taiwani elanik oleks sellega nõus,» ütles Lee.

Taiwani presidendi Tsai Ing-weni kantselei teatas neljapäeval avalduses, et mõistab hukka spordi jultunud ja toore politiseerimise.

Taiwan eraldus Mandri-Hiinast 1949. aastal kommunistide võiduga lõppenud Hiina kodusõja järel ning on de facto iseseisev, kuid pole kunagi iseseisvust välja kuulutanud. Peking peab Taiwani taasühendamist vajavaks territooriumiks, mis tuleb vajadusel jõuga taasliita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles