Vene duuma kultuurikomitee esinaiseks valiti stalinistlike vaadetega saadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Jampolskaja.
Jelena Jampolskaja. Foto: Vladimir Fedorenko / Sputnik / Scanpix

Vene riigiduuma kultuurikomitee esinaiseks valiti avalikult stalinistlike vaadetega Ühtse Venemaa saadik Jelena Jampolskaja.

Tuntud Nõukogude režissööri Stanislav Govoruhhini surma järel vabanenud kultuurikomitee esimehe kohale kinnitati eile võimupartei Ühtse Venemaa saadik Jampolskaja, kes on korduvalt tõmmanud tähelepanu Jossif Stalinit ülistavate väljaütlemistega.

Ajakirjanik, teatrikriitik ja endine väljaande «Kultura» peatoimetaja valiti riigiduuma koosseisu 2016. aastal. Seal on ta jõuliselt toetanud näiteks 2013. aastal vastu võetud «geipropaganda» vastast seadust, mis on pälvinud inimõiguslaste ja välisriikide kriitikat.

Jampolskajale kuulub ka mõte, et Nõukogude Liidu kokkuvarisemine oli lääne korraldatud Venemaa vaenulik ülevõtmine.

Jampolskaja sõnul on Moskva muutunud kohutavaks paabellikuks keelte, usundite ja rahvustraditsioonide kakofooniaks ega ole enam õigeuskliku Venemaa kants.

Uus kultuurikomitee juht on öelnud ka, et Vene intellektuaalid on põlastusväärsed ning patrioodid on riigile palju väärtuslikumad kui liberaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles