Fotod: protestijad pakkusid Boris Johnsonile abi välisministri residentsist välja kolimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-vastased meeleavaldajad nõudsid Briti endise välisministri Boris Johnsoni väljakolimist ametiresidentsist Londoni kesklinnas, viidates poliitiku varasemale mõtteavaldusele, et lahkumine peaks tähendama täielikku lahkumist.
Brexiti-vastased meeleavaldajad nõudsid Briti endise välisministri Boris Johnsoni väljakolimist ametiresidentsist Londoni kesklinnas, viidates poliitiku varasemale mõtteavaldusele, et lahkumine peaks tähendama täielikku lahkumist. Foto: Catherine Wylie / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise vastased rõivastasid end väljamõeldud kolimisfirma Removals Ltd vormi ning saabusid täna päeval riigi välisministri kohalt paari nädala eest tagasi astunud Boris Johnsoni Londoni kesklinnas asuva ametikodu juurde, et pakkuda talle abi välja kolimiseks.

Protestijad kasutasid nüüdset parlamendiliiget Johnsonit kolima ärgitades mõtet, mida endine välisminister on pruukinud Brexiti kohta, öeldes, et nad «teavad kui oluline lahkumine on tema jaoks».

Kolimisautoks maskeeritud kaubikule oli pandud kiri «Lahkumine tähendab lahkumist» ning kolijateks rõivastatud protestijad kandsid pappkarpe kirjadega «Boris Johnsoni võimalused saada peaministriks» ja «Boris Johnsoni unistused».

Brexiti-vastased nõudmas Boris Johnsoni väljakolimist Briti välisministrite ametiresidentsist.
Brexiti-vastased nõudmas Boris Johnsoni väljakolimist Briti välisministrite ametiresidentsist. Foto: Catherine Wylie / PA Wire / PA Images / Scanpix

Seltskonnal oli kaasas nii mullikilet kui kruusid ja veekeedukann.

Boris Johnson astus välisministri ametist tagasi 9. juulil.

Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: Victoria Jones / PA Wire / PA Images / Scanpix

Protesti korraldanud kampaaniarühmitus People’s Vote tahab, et Brexiti tingimused pandaks rahvahääletusele.

Grupi kõneisik põhjendas meeleavaldust vajadusega Johnsonile tema kohustusi meelde tuletada.

«Boris Johnsonile tüüpiliselt tahab ta ühekorraga oma koogi alles hoida ja selle ära süüa, astudes välisministri ametist küll tagasi, kuid jättes alles Londoni kesklinna korteri hiilguse ja eelised,» rääkis ta. «Meie tuleviku keerab Boris untsu, nii et me võiks vähemalt saada mingit selgust tema tuleviku osas.»

Briti välisministeeriumi pressiesindaja sõnul peaks endised ministrid pärast nende ametiaja lõppu ametiresidentsist välja kolima nii kiiresti kui võimalik, võttes arvesse nende isiklikku olukorda ja nende pere vajadusi.

Brexiti-vastased nõudmas Boris Johnsoni väljakolimist Briti välisministrite ametiresidentsist.
Brexiti-vastased nõudmas Boris Johnsoni väljakolimist Briti välisministrite ametiresidentsist. Foto: Catherine Wylie / PA Wire / PA Images / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles